Viimeisiä viedään, sillä kyseessä on toiseksi viimeinen tiimihaaste ja ensi viikolla alkaa loma! 

Tästä huolimatta töitä riitti tähänkin tiimihaasteeseen, jonka tarkoituksena oli luoda sähköinen mediajuttujulkaisu. Yleisohjeena oli kirjoittaa peräti kahdeksan erilaista tekstilajia, joista esimerkkejä ovat artikkeli, kolumni ja uutinen. Julkaisun pääsanoma pyöri seksuaalioikeuksien ympärillä, ja näkökulmana oli me nuoret.  

Tuttuun tapaan tiimihaaste alkoi avaavan vaiheen tehtävillä. Pääsimme tutustumaan aiheeseen lukemalla terveystiedon kappaleen seksuaalioikeuksista. Lukemisen jälkeen löimme viisaat päämme yhteen ja sovelsimme tietojamme harjoitustehtävien parissa. Siitä olikin hyvä siirtyä englannin ja maantiedon tehtäviin. Avarsimme maailmankatsomustamme vertailemalla seksuaalioikeuksien toteutumista Suomessa ja Etelä-Sudanissa.  

Kaikki avaavan vaiheen tehtävät pohjustivat itse haastetta, jossa meidän tuli toimia asiantuntevana toimittajatiiminä. Tekstilajien tuli noudattaa tarkoituksenmukaista kieltä ja tyyliä. Tästä huolimatta itse toteutuksessa sai käyttää runsaasti luovuutta Canva-sovelluksen merkeissä. Kaiken kaikkiaan haaste ylitti luontevasti oppiaineiden rajoja ja mahdollisti uudenlaisen oppimistavan. Oli myös mukavaa nähdä muiden tiimien hienoja tuotoksia.

Julia Eerola

Mediakurssi