Tervetuloa Silmuun

Pirkkalan yhteislukio on monipuolinen ja aikaansa seuraava lukio, jossa opiskelee vuosittain noin 280 opiskelijaa. Uusi ja moderni lukiorakennus Silmu otettiin käyttöön elokuussa 2017. Muokattavat ja osin avoimet oppimisympäristöt varustettuna viimeisimmällä tekniikalla tarjoavat opiskelijoille ja opettajille loistavan mahdollisuuden monipuolistaa opiskelua ja valmistautua tulevaisuuden haasteisiin.

Pakollisten ja valinnaisten opintojaksojen lisäksi Pirkkalan yhteislukio tarjoaa eri oppiaineissa runsaasti koulukohtaisia opintojaksoja valittavaksi opiskelijan oman kiinnostuksen mukaan. Lukio-opintoihin voidaan lisäksi sisällyttää opintosuorituksia mm. korkeakouluopinnoista, musiikkiopistosta ja aktiivisesta ja tavoitteellisesta urheiluvalmennustoiminnasta, seututarjottimen verkko-opintoja sekä Pirkan opiston opintoja. Lukiodiplomin voi suorittaa kuvataiteessa, liikunnassa ja musiikissa. 

Pirkkalan yhteislukiossa on aktiivinen opiskelijakunnan hallitus, joka järjestää lukiolaisten iloksi erilaisia teemapäiviä ja tapahtumia. Haluatko sinä olla mukana vaikuttamassa oman lukiosi toimintaan?

Sähköiset oppimisympäristöt

Pirkkalan yhteislukiossa on panostettu sähköisiin opiskeluympäristöihin ja oppimisvälineisiin. Sähköinen ylioppilastutkinto edellyttää opiskelijoilta erinomaista taitoa tietokoneen käytössä. Syksystä 2021 alkaen lukio on hankkinut uusille opiskelijoille tietokoneet, joilla opiskelijat voivat opiskella koko lukioaikansa sekä osallistua ylioppilaskirjoituksiin. 

Pirkkalan yhteislukiolla on käytössä opiskelijoiden ja henkilökunnan laitteille tarkoitettu langaton verkko, johon oppivelvollisten opiskelijoiden koneet kirjautuvat automaattisesti ja muut opiskelijat saavat verkkoon henkilökohtaiset tunnukset.

Käytännönläheistä yritysyhteistyötä

Pirkkalan yhteislukion modernin Silmu-rakennuksen tilat mahdollistavat vaihtelevien pedagogisten opiskelumenetelmien hyödyntämisen ja kehittämisen. Tiimijaksot ovat pysyvä osa toimintakulttuuriamme. Ensimmäisen vuoden opiskelijat opiskelevat yhden periodin ajan tiimeissä 4-5 pakollista opintojaksoa.

Syyskuussa 2017 lukiossa käynnistyi jokasyksyinen Innova-tiimijakso. Innova-projektin tiimit työstävät projektiaihioita, joissa opiskelijat ideoivat ja kehittävät tuotteita ja palveluita yritysten tarpeisiin. Innova-projektissa ovat olleet mukana muun muassa teknologiayritys Nokia, pakohuonepeliyritys Getaway, asiakastyytyväisyyspalveluita tuottava HappyOrNot sekä TOAS. Jokaiselle yritykselle nimetään oma tiimi, joka työstää yrityksen laatimaa projektiaihiota tiiviissä yhteistyössä yrityksen yhteyshenkilön kanssa. Yhteistyökumppanina Innova-tiimijaksolla on myös tamperelainen Demola Global, jolla on vankka kansainvälinen kokemus korkeakouluopiskelijoiden ja suuryritysten yhteistyön käynnistäjänä ja tukijana.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteestasi