Keskiviikkona 12.10. Nuorkauppakamarin ja Aito Säästöpankin edustajat vierailivat Silmussa kertomassa vastuullisesta rahankäytöstä toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille. Opiskelijoille tarjottiin tietoa eri tavoista säästää rahaa ja luotiin tietoisuutta huolimattoman rahankäytön vaaroista. Nuoria kiinnostavat yhä enemmän omien rahojen käsittelytaidot, ja yleisö osallistui aktiivisesti keskusteluihin.

Nuorkauppakamarin vierailijat kertoivat budjetoinnin tärkeydestä sekä muun muassa pikavipeistä ja niihin liittyvistä riskeistä. Heidän tavoitteenaan oli saada nuoret miettimään raha-asioita ja taloutta nyt, kun se on vielä “helppoa ja yksinkertaisempaa”. Monelle lukiolaiselle aihe on ajankohtainen,  kun pian pohditaan erilaisia tukia ja lainoja opiskelijaelämän helpottamiseksi.

Säästöpankkilaiset kertoivat sijoittamisesta, säästämisestä ja niihin liittyvistä tärkeistä käsitteistä, kuten inflaatiosta ja korkoa korolle -ilmiöstä. He halusivat myös muistuttaa opiskelijoita siitä, kuinka sijoittaminen kannattaisi aloittaa jo nuorena korkoa korolle -ilmiön vuoksi.

Tilaisuus päättyi Kahoot-visaan käsitellyistä aiheista. Asiat olivat enimmäkseen jääneet hyvin yleisölle mieleen, mutta Suomen vuoden 2022 inflaatioprosentti tuli suuruudessaan useimmille yllätyksenä.

Tapahtuman loppukiteytys nuorille oli: ”Ota vastuuta omasta taloudestasi.”

Viivi Kujansuu ja Martti Rosendahl

Mediakurssi