Lukiossamme vieraili 12.11. eri puolueita edustavia poliitikkoja. Heille järjestettiin keskustelupaneeli, jossa käsiteltiin erityisesti nuoriin liittyviä teemoja. Tilaisuuden juontajina toimivat ykkösvuoden opiskelijat Tuuli Ingman ja Zahra Shaker.

Nuoret olivat saaneet esittää kysymyksiä, joihin poliitikot vastasivat vuorotellen kertoen oman kantansa aiheeseen. Paneelissa käsiteltäviä teemoja olivat nuorten vaikuttaminen ja hyvinvointi erityisesti nyt korona-aikana. Ensimmäinen yleisökysymys oli, pitäisikö äänestysikäraja laskea 16 ikävuoteen. Suurin osa poliitikoista oli samaa mieltä siitä, että äänestysikää ei tulisi laskea, mutta osa kuitenkin oli myönteinen ja ajatteli, että ainakin kuntavaaleissa alle 18-vuotiaat voisivat äänestää. Toinen yleisökysymys liittyi nuorten hyvinvointiin korona-aikana. Valtaosa nuorista oli sitä mieltä, että korona on vaikuttanut heidän hyvinvointiinsa ainakin jonkin verran.

Poliitikot innostuivat vastaamaan kysymyksiin niin kattavasti, että aika ehti loppua kesken. Käsittelemättä jäivät kestävä kehitys sekä yhdenvertaisuus ja tasa-arvo.

 

Jenny Kouvalainen, Neilikka Otava ja Sara Salonen

Mediakurssi