Keskiviikkona 30.11. Silmun ykköset saapuivat kouluun diskovaloihin, musiikkiin ja alkumaljojen tarjoiluun jokavuotisille Innova-messuille. Innova-projekti on joka vuosi toisessa periodissa tapahtuva vapaavalintainen tiimiopintojakso, jossa opiskelijatiimit pääsevät tekemään yhteistyötä yritysten ja muiden yhteistyökumppanien kanssa. Tiimi saa kummiyritykseltään aidon ongelman ja pyrkiin ideoimaan siihen luovia ja ennakkoluulottomia ratkaisuja. Innovan tiimit esittäytyivät aluksi yleisölle, minkä jälkeen messuyleisö pääsi kiertämään tämänvuotisia tuloksia ihastelemassa. 

Suomen Punaisen Ristin tiimin tehtävänä oli innostaa nuoria vapaaehtoistyöhön. Tiimi oli suunnitellut yhteistyössä SPR:n kanssa lukiokurssin, josta saisi todistuksen ja kaksi opintopistettä. Kurssi lisättäisiin Pirkkalan yhteislukion opetussuunnitelmaan, ja se vaatisi 30-40 tunnin osallistumisen koulutukseen ja käytännön vapaaehtoistyöhön. SPR:n pisteellä annettiin ohjausta haavan ensiapuun sekä esiteltiin SPR:n palveluja, kuten ystävätoimintaa ja läksyhelppiä. 

Luonto-liiton Hämeen piiri oli antanut opiskelijoille tehtäväksi markkinoida Ekokipinä-hankkeen “Älä osta mitään” -kampanjaa. Sen tavoitteena on säästää ja tuoda näkyvyyttä ympäristölle ja kestävän kehityksen tavoitteille sekä vähentää ihmisten liikakulutusta. Tiimi markkinoi kampanjaa Tiktokissa sekä jalkautuneena Tampereella Black Friday -päivänä, joka oli hankkeelle Älä osta mitään -päivä.

Näsimentorin Taikun tähdet -tiimin tehtävä oli ideoida, miten nuorten kokemaa psykologista turvallisuutta voitaisiin lisätä. Tiimi vieraili haastetta varten Taikun tähtien maatilalla, jonka tarjoamaa eläinavusteista terapiaa tiimiläiset esittelivät koirien kanssa lastenkodissa.

Yle-tiimi sai tehtäväkseen saada nuoret kiinnostumaan enemmän Ylen yhteiskunnallisesta sisällöstä. Päätyönään tiimi teki Ylen ensi kevään eduskuntavaalien vaalikoneeseen uudistuksia, joiden on määrä parantaa vaalikoneen käytettävyyttä ja ymmärrettävyyttä. Uudistettu vaalikone on visuaalisesti ja auditiivisesti miellyttävä ja helpottaa muillakin tavoilla nuorten kosketusta politiikkaan ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. 

Martela-tiimin tavoitteena oli edistää opiskelijoiden hyvinvointia Martelan kalusteiden avulla. Opiskelijat ideoivat muilla opiskelijoilla teettämänsä kyselyn avulla rentoutumishuoneen, joka on hiljainen tila opiskelua ja rauhoittumista varten. Huone olisi monikäyttöinen, ja sitä voitaisiin hyödyntää esimerkiksi myös oppituntien pitämiseen. Idean voisi siirtää myös muille työpaikoille.

Myös Yle uutisoi tiiminsä vaalikonetyöstä ja Innovasta. Uutisen voi lukea täältä: https://yle.fi/a/74-20006716.

Teemu Inkovaara, Viivi Kujansuu, Martti Rosendahl, Markus Suuriniemi ja Santeri Virtanen

Mediakurssi

Löysitkö etsimäsi

Kiitos palautteesta!