Pirkkalan yhteislukiossa tehdään monimuotoista yhteistyötä yritysten kanssa ja opiskelijat pääsevät osallistumaan oikeisiin, yritysten kanssa yhdessä suunniteltuihin projekteihin.

Mediaopintojaksolla (ÄI12) kaikenikäiset lukiolaiset pääsevät koulun sisäisten tapahtumauutisten lisäksi kirjoittamaan erilaisia mediajuttuja ja mukaan rakentamaan tapahtumia Pirkkalan yrittäjät ry:lle. Pirkkalan yrittäjät on maassamme ainutlaatuisella tavalla sopinut lukion kanssa mediaviestintänsä hoitamisesta. Mediaopintojaksolaiset pääsevät haastattelemaan pirkkalalaisia yrittäjiä ja osallistumaan erilaisiin yrittäjien tilaisuuksiin. Konkreettinen tutustuminen yritysmaailmaan antaa mahdollisuuden solmia kontakteja yrittäjiin ja voi auttaa vaikkapa kesätyön etsinnässä.

Vuosittain lukuvuoden toisessa periodissa toteutettava Innova-projekti on osa lukion jatkuvasti kehittyvää ja uudistuvaa tiimijakso-opiskelua. Innova tuo yritysmaailman ja lukion yhteen uudella tavalla, jota maailmalla nähdään lähinnä yritysten ja yliopistojen yhteistyönä. Innovassa opiskelijatiimit ideoivat luovia ja ennakkoluulottomia ratkaisumahdollisuuksia kummiyritystensä antamiin tiimihaasteisiin. Yhteistyökumppaneinamme on ollut yrityksiä pienistä paikallisista keskisuuriin ja suuriin kansainvälisiin sekä julkisen ja kolmannen sektorin toimijoita. Tukenamme toimii kansainvälistä innovaatioekosysteemiä fasilitoiva Demola Global. Projektiin osallistuminen tuottaa opiskelijalle kaksi koulukohtaista lukiokurssia (=uudessa opetussuunnitelmassa 4 opintopistettä).