Opintojaksotarjotin

Opintojaksotarjotin rakentuu koodeista 1-8 sekä kiertokaaviosta. Jokaisella koodilla on kiertokaaviossa omat tuntipaikkansa. Jos valitset ykköskoodilta jonkin opintojakson, sinulla on sen opintojakson tunnit kiertokaavion mukaisesti niinä aikoina, joihin on merkitty koodin numero. 

Kiertokaavio

Opiskelija voi valita jokaiselta koodilta vain yhden opintojakson, eli opiskelijalla voi olla yhden periodin aikana meneillään enintään kahdeksan opintojaksoa. Kullakin koodilla (tarjottimen vaakarivi) on tarjolla yleensä 9-12 opintojaksoa. Näistä opintojaksoista kolmasosa on tarkoitettu ensimmäisen vuoden opiskelijoille, kolmasosa toisen vuoden opiskelijoille ja kolmasosa kolmannen vuoden opiskelijoille.

Varsinaiset opintojaksovalinnat tehdään Wilman kautta. Wilmassa on tärkeää tietää, millä koodilla opintojakso on ja mikä on opintojakson tunnus. Opintojaksotarjottimelta opiskelija katsoo siis haluamansa opintojakson tunnuksen. Yhtä opintojaksoa tarjotaan lukuvuoden aikana 1-3 kertaa. Pakollisia opintojaksoja tarjotaan pääsääntöisesti kolme kertaa, jolloin yhtä opintojaksoa esiintyy tarjottimella kolmessa eri kohdassa ja aavistuksen erilaisilla opintojaksotunnuksilla. Esimerkiksi ruotsin 1. opintojakso voi olla joko RUB11.1, RUB11.2 tai RUB11.3.

Kun opiskelija on valinnut tietyn periodin opintojaksot Wilmassa, hän voi Wilman ”työjärjestys”-kohdasta katsoa, miltä hänen lukujärjestyksensä sen periodin osalta näyttää. Tässä kohtaa on helppo tarkastaa myös mahdolliset opintojaksojen päällekkäisyydet.

Löysitkö etsimäsi

Kiitos palautteesta!